Ограниченията заради пандемията са сближили повече от всякога хората с домашните

...
Ограниченията заради пандемията са сближили повече от всякога хората с домашните
Коментари Харесай

Домашните любимци ни пазят от депресия

Ограниченията поради пандемията са сближили повече от всякога хората с домашните им любимци, откриха две огромни изследвания в Съединени американски щати. Животните ни оказват помощ за превъзмогване на депресията и тревогата по време на карантина, заяви МедикълЕкспрес, като цитира Джен Кърин-Маккалък от университета на щата Колорадо.

Повече от 5000 стопани на домашни котки и кучета споделят, че като се изключи че способстват да се усещат по-добре, техните домашни любимци им оказват помощ да подържат нормалния дневен режим и по този начин по-лесно да се оправят с несигурността и да открият смисъл в живота си. Изследванията са извършени през април от учени от университета на Колорадо, университета на щата Вашингтон, университета на Сан Франциско и университета Пало Алто, написа Българска телеграфна агенция. Повечето от участниците са дами, които живеят в градове с наложена карантина.

Над 70 на 100 от стопаните на кучета, взели участие в изследването, споделят, че прекарват доста повече време с домашните си любимци поради пандемията, а 42,5 на 100 споделят, че разхождат кучетата си по-често. Над 60 на 100 от стопаните на домашни котки споделят, че прекарват повече време с котките си по време на карантината.

Второто проучване е фокусирано върху това по какъв начин домашните любимци въздействат на човешките усеща и по какъв начин се грижим за животните по време на пандемията.

70 на 100 от стопаните на кучета съобщили, че домашните любимци им оказват помощ да понижат чувството за самотност и изолираност. Повече от половината споделят, че кучетата са им помогнали да преодолеят меланхолия и възприятие на тревога и да намерят смисъл в живота. При стопаните на котки над 60 на 100 споделят, че животните са им помогнали да потушават пристъпите на боязън и меланхолия и повече от половината - че домашните любимци са им дали чувство за цел и смисъл при самоизолирането.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР